Ngjarja e Hatim Tai-ut r.a., kush është më bamirës ?!

Nje ditë e pyeten te nderuarin Hatimi Tai i cili njihet nga te gjithe per bamiresin e tij. – A ke njohur ndonjehere nje njeri me bamires se ti? + Po kam njohur. – Kush eshte ai? + Njehere shkova per vizite ne shtepine e nje jetimi. Theri nje dele dhe e poqi per drake. Mua me pelqeu shume nje pjese e mishit dhe I thash atij “Kjo pjese e deles qenka shume e shijshme”. Jetimi kishte gjithsej dhjete dele, nje e kishte therur per dreke, theri edhe 9 delet e tjera mori vetem pjeset qe me pelqenin mua i poqi dhe mi vuri perpara. Une nuk e kuptova kete gje deri sa dola jashte. Kur dola jashte dhe pash gjakun e deleve e pyeta me keqardhje. +Perse i paske therur te dhjete delet? * Subhanallah, e cfare ka ketu per tu cuditur? Ty te pelqeu dicka dhe une e kasha mundesine per ta bere kete gje. Shoket qe e ndegjuan kete histori epyeten? – Po ti i dhe ndonje gje jetimit ne kembim te asaj qe beri ai per ty? + I dhashe, por nuk ishte ndonje gje e madhe. – Cfare i dhate? + Tre deve dhe peseqind dele. – Atehere ti je me bemires se ai. + Jo. Ai jetimi eshte me bemires se une. Sepse ai me dha mu ate gjitha delet e tij, ndersa une i dhashe atij vetem dick ate vogel nga pasuria ime.

© 2018, fryma.org. Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndihmoni në mirmbajtjen e webfaqës duke klikuar në reklamat që shafqen në mbrendi të tekstit.