KANDILAT E BAJRAMIT – 2017 | VIZIONI – M

Eventi nga Vizioni - M: Me rastin e festës së Bajramit, Shoqata Kulturore "Vizioni M" - Shkup në bashkëpunim me SHE Parimi dhe Qytetin e Shkupit edhe këtë vit organizon manifestimin tradicional "Kandilat e Bajramit". Programi i manifestimit "Kandilat e Bajramit 2017" - E Shtunë 24.06.2017 -  * Ekspozita Stringël (bizhuteri) dhe Art -

BESËLIDHJA E PARË NË AKABE | IBNI HISHAMI | PJESA 9

Një vit më pas, në haxh erdhën 12 burra nga ensarët dhe u takuan me Pej-gamberin (a.s.) në Akabe. Ishte ky takimi i parë në Akabe, në të cilin Pejgam-berit a.s. i dhanë betimin e besnikërisë sikurse betimi i grave . Kjo kishte ndodhur para se të përcaktohej lufta. Në

PANAIRI: HARMONIA E KULTURAVE | ALSAR

PANAIRI: HARMONIA E KULTURAVE Departamenti i Arsimit të Fondacionit Alsar në kuadër të zhvillimit të aktiviteteve mbi “Vlera te diversiteti kulturor dhe të jetuarit së bashku”, organizon panairin: “HARMONIA E KULTURAVE” Në këtë aktivitet, do të marrin pjesë të rinj student nga vende të ndryshme të rajonit dhe botës, që studiojnë

NGJARJA MES MBRETIT FEJSAL DHE HENRY KISSINGER

Në vitin 1973, mbreti Fejsal i Arabisë Saudite (Allahu e mëshiroftë!) ndërpreu naftën dhe gazin gjatë kohës së luftës Egjipt – Izrael.  Vajti Henri Kissinger për ta bindur të ndryshonte vendimin, e në takimin që pati më me mbretin, i tha:  “Avioni im mbeti në aeroport për shkak të mbarimit të naftës.

Del në botim ISLAMI DHE DERTI I NJERIUT MODERN

ISLAMI DHE DERTI I NJERIUT MODERN Shtëpia Botuese LOGOS-A lexuesit shqiptarë para vetes ia sjell veprën “Islami dhe Derti i Njeriut Modern” të autorit Seyyed Hossein Nasr. Edhe pse libri në fjalë lexuesve tanë i është e njohur, botimi i ri me parathëniet e autorit enkas për lexuesit shqiptarë do të

Del në botim “ZULIJA” nga LOGOS – A

Shtëpia Botuese LOGOS-A lexuesit shqiptarë ia sjell librin “Zulija” të autorit boshnjak Bajro Perva.  Në këtë libër janë të përfshira disa vargje, ndërsa autori përmes tyre tregon tragjedinë që përjetuan boshnjakët në vitet e 90-ta.  Poema Zulija nuk është e panjohur për shqiptarët kjo ngase po ajo dorë që masakroi boshnjakë po