Përgjigjja e Omer Muhtarit: “Ata nuk janë mësuesit tanë”…

Por ka të rrallë të tillë si libianin, shejhun të tarikatit Suharaverdijje, i cili për një kohë të gjatë i qëndroi besnik rezistencës anti-kolonialiste. Kur luftëtari musliman i mori nën mbrojtje 2 pengje italiane – që kishin pushtuar vendin, ai u kritikua nga disa nga bashkëluftëtartët. “Neve na i vranë

Logos – A sjell veprën “Ne dhe Historia” nga historiani turk, Ilber Ortajli

Shtëpia Botuese Logos-A para disa ditësh nxori nga botimi librin më të ri “Ne dhe Historia” të autorit Ilber Ortajllë. Për autorin në fjalë historia është kujtesa e përbashkët e kombeve. Për të, historia përbën një element të padiskutueshëm të identitetit të njeriut. Ky tekst është një projekt për të shndërruar

Imam Shafiu: Fleta e Manaferrës është argument për Njëshmërinë e Allahut

Tregon Shejh Abdulhamid Kishk (Allahu e mëshiroft): Është pyetur Imam Shafiu (Allahu e mëshiroft): “O Imam, cili është argument për Njëshmërinë e Allahut?” Imami iu përgjigj: “Argument për Njëshmërinë e Allahut është fleta e manaferrës.” Imami vazhdoi: “E hanë atë krimbi dhe prej tij del mëndafshi i butë, e hanë atë bleta dhe

Debati mes Shejh Muhamed el-Sharavit dhe ekstremistit

Tregon Muhammed El Sharavi (Allahu e mëshiroftë): Isha duke debatuar me njërin nga të rinjët ekstremist dhe e pyeta . A është haram apo hallall shpërthimi në ndonjë lokal nate në një shtet musliman ? Më tha: Sigurisht është hallall dhe e lejuar. Dhe i thash atij , nëse ti i mbyt

ME ÇFARË ARGUMENTI ALIU R.A. E BINDI TË KRISHTERIN NË ISLAM

Një ditë Aliu (r.a.) ishte mysafir i një të krishteri. I krishteri i ofroi rrush (për të ngrënë). Pasi hëngrën, ai i solli edhe verë rrushi. Aliu (r.a.) tha: ''E kam haram (të ndaluar).'' I krishteri: ''Befasohem me ju muslimanët. Rrushi hallall, e vera haram.'' Aliu (r.a.) e pyeti: ''Ke grua?'' I krishteri: ''Po!''

Kush është njeriu më i dashur tek Allahu?

Thotë Pejgamberi (alejhi salatu ue selam): “Njeriu më i dashur tek Allahu është ai që më së shumti bënë dobi (njerëzve); vepra më e dashur tek Allahu është që ta fusësh gëzimin në zemrën e muslimanit, apo tia largosh atij një brengë (vështirësi), apo tia largosh urinë apo ia paguan një

Thënie të çmuara nga Hasan el-Benna

Hasan El-Bena, Allahu xh.sh e mëshiroftë “Bëhu si pema të cilën njerëzit e gjuajnë me gurë ndërsa ajo ju lëshon frute”. “Sinqeriteti është themel i suksesit, dhe çdo gjë është në dorë të Allahut. Të parët tuaj të nderuar, nuk fituan pos se me fuqinë e besimit, pastërtinë e shpirtit, zgjuarsinë, sinqeritetin